Pàgines

3 de des. 2013

Sobre les edats marcades a les capses de joguines

Amb els pares i mares que venen a la Cuca, algunes vegades hem parlat de com saber si un joc agradarà o no a un nen o a una nena perquè l'orientació d'edat de la caixa sovint falla. Nosaltres sempre comentem que l'única manera d'aproximar si agradarà o no és conèixer el nen ja que malgrat cada edat té unes línies generals d'interessos cada nen és un món.

Cal tenir present que moltes vegades els fabricants de jocs es curen en salut i si hi ha peces petites o que puguin considerar perilloses (amb criteri d'histèria pura) automàticament etiqueten per a majors de 3 anys. També hi ha fabricants que etiqueten amb més cura que d'altres, per exemple, nosaltres solem coincidir amb DJeco o Goula i no amb Quercetti. Val a dir que aquest últim produeix un tipus de joguina que entenem que és difícil de classificar així que el criteri que escull és el de la seguretat de les peces i no el de l'edat de capacitat de joc. Posats a demanar no estaria gens malament que els fabricants informessin per separat del possible risc de les peces i de l'edat d'interès.

Un exemple és l'última joguina que hem utilitzat a la Cuca: com que estem treballant la motricitat fina hem recorregut a Quercetti. Si fem cas de l'etiqueta de la caixa ben just podríem haver jugat amb aquest: (si sou dels que aneu per l'Imaginàrium per inspirar-vos us sonarà una versió molt similar)
Fantacolor junior

En canvi, com que les criatures més grans de la Cuca ja no es posen les coses a la boca i no les vàrem perdre de vista perquè jugàvem activament amb elles s'ho van passar en gran jugant amb aquesta versió: (segons Quercetti per a mes de 4 anys)
http://www.quercettistore.com/prodotti/chiodini-fantacolor-portable-grande
És ideal per treballar la motricitat fina i parlar de colors, hi van jugar tots una llaaaarga estona. Cal una gran precisió per agafar un pin de la caixa i punxar-lo en els foradets petitíssims, val a dir que se'n van sortir molt i molt bé.
 
 


Com que venen Nadals us podeu plantejar afegir-lo a la llista de regals: aquest és un clàssic que s'aprofita durant molt de temps perquè ara la gràcia és aconseguir agafar els pins i punxar-los, més endavant fer mosaics i després fer dibuixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...